Parc în Popești-Leordeni - Beta Competition
Spațiu public

Parc în Popești-Leordeni

Descrierea proiectului

Proiectul își propune amenajarea unei zone verzi destinate comunității din Popești-Leordeni. Terenul propus se află într-o zonă de locuințe în curs de dezvoltare. Spațiul este folosit pentru depozitarea deșeurilor, rezentând un risc mare de poluare și apariție a incendiilor. În momentul de față terenul are o singură deschidere către strada Drumul Fermei, iar prin tema primită se propune realizarea unui drum de servitute între viitorul parc și spațiul comercial alaturat. Obiectivul proiectului constă în îmbunătăţirea calităţii vieţii, facilitând desfăşurarea de activităţilor de agrement și relaxare.Propunem realizarea unei piațete la intersecția drumului de servitute cu strada Drumul Fermei, pentru a marca intrarea. În cadrul acestei piațete se evidențiază fântâna arteziană, o structură metalică pozitionată deasupra unui grilaj metalic ce ascunde bazinul de recirculare a apei. Fântâna este construită pe un plan triunghiular, din bare de țeavă zincată cu diametrul de 10 cm acoperite cu un strat de vopsea protectoare anticorozivă. Perdelele de apă vor porni din barele orizontale ale fântânii. Din piațetă utilizatorul este direcționat, pe o alee de beton (colorată în masă albastru), către locurile de joacă ce au fost pozitionate către interiorul parcului pentru a fi protejate. Au fost separate echipamentele de joacă pentru copiii de 1-5 ani de cele pentru cei cu vârsta de peste 5 ani, în două spații cu baza triunghiulară, unite pe cateta lungă de o zonă acoperită. Structura pavilionului-umbrar dintre cele două locuri de joacă este metalică, acoperită cu o serie de plase metalice cu ochiuri ce variaza de la 1 la 4.2mm colorate albastru-RAL 5021. Cadrele cu lățimea de 3m sunt poziționate la un interax de 3m pe o lungime totală de 60 m. Sub această structură se găsesc tabureți și bănci orientate către cele două locuri de joacă. În spațiul verde adiacent laturilor lungi ale structurii se va planta glicină, întregul pavilion căpătând pe timpul verii aspectul unui tunel vegetal. Zona verde este amenajată cu arbori, arbuști și plante perene, alese astfel încât pe tot parcursul anului parcul să își păstreze aspectul cromatic animat. Pământul rezultat în urma săpăturilor efectuate pentru diversele structuri, va fi folosit în amenajarea unor variațiuni topografice. De asemenea în cadrul parcului a fost prevazută și o suprafață destinată animalelor de companie. Proiectul a fost început in 2019 și se află în derulare, execuția lui începând anul acesta.

Text de prezentare a autorului

Firma de proiectare în domeniul construcțiilor civile și industriale, a luat ființă in urma dorințelor noastre de a promova direcții, mentalități și produse noi, fiind interesați de cercetare și implementare în domeniul construcțiilor.