Studio Plaza - Beta Competition
Interior space

Studio Plaza

Project description

This small 34 sqm studio apartment was intended to be a space suitable for rental. The main goal was to fully optimize the space and create a harmonious but rich color experience that corresponds to the requirements of a contemporary lifestyle. There were many limitations imposed by the small space and the partition walls, so in order to visually separate the bedroom or the laundry area and also to stay on budget, the humble curtain was used. The living room was subdivided into a living area and sleeping area, separated from the rest of the space by an opaque curtain, which meets the need for privacy. Also, in order for the living room to be freed from any massive storage space, a large floor-to-ceiling storage unit was placed at the entrance. Materials and colors were an important part of how the apartment works and feels, surfaces and fabrics have been carefully chosen to draw the visitor in close, to create warmth and a sense of lightness. From a chromatic point of view, white is predominant, with the role of opening and amplifying the space, accentuated by the contrast with bold colors in the living room and with shades of black and gray in the bathroom and kitchen.

Author's presentation text

Claudia Motei has studied architecture at the University of Architecture and Urbanism ’Ion Mincu’ in Bucharest. She works as an architect and interior designer balancing aesthetic and rationality through an ongoing dialogue between multiple disciplines. Her practice is taking a holistic approach to each aspect of a project and creates spaces where people are comfortable and embraced by their surroundings. Designing that space from the inside out, Claudia considers light, color, form and materials as architectural elements. To achieve a harmonious interplay between the architecture and the elements within, she often creates custom furniture and lighting.