Casa GG - Beta Competition
Interior space

GG House

Project description

The proposed architectural layout brings, through the interior design, an inversion of areas and places. Thus, the living area is boldly placed on the top floor, opening onto a terrace over the garage. The connecting element of the spaces – the staircase – brings together environments, beyond its functional role. The connected spaces are set in a row from one end of the plan to the other, almost without any perceptible delimitation. The interventions are made using few materials, accentuating rather the variations in texture, with smooth transitions, existing an obvious concern for generating a unitary, carefully configured image, maintained and revealed through multiple narrative meanings.

Author's presentation text

Graduate of the “Ion Mincu” Architecture and Urban Planning University, Bucharest, 2006, Doctor in Architecture, University Assistant at the 'Basics of Architectural Design' Department at the University of Architecture and Urban Planning, Bucharest. ”For me as an architect, interior design and architecture are one and the same thing. I believe that one cannot exist without the other. If I start an architecture project, I end designing a piece of furniture or a small object that needs to be integrated. Through my work, I try to understand the essence of things, resulting in a ”restrained” design sustained by details, materials, textures, light, fluidity and sensibility.”